Denna Jul....

Jag älskar Julen men det finns mycket dumt med denna högtid oxå.
Denna hysteri....den skapar man själv. Man måste inte laga all mat själv & man bestämmer hur mycket pengar man vill lägga på julklappar.
Måste säga att jag e fruktansvärt less på att höra vissa klaga att man har så lite pengar kvar nu när julklapparna e klara, tack faaan för de om man lägger flera tusen. Ditt val, inte mitt bekymmer.....
Gör den mat ni orkar då & resten går väl alldeles utmärkt å köpa färdigt! Lägg senapen o dylikt i egna burkar å säg att ni gjort den själv :P

Själv har jag avsagt mig julklappar i många år. Ofta får man grejer som läggs in i ett skåp. Jag kan köpa prylar jag vill ha själv. Eller skänk en slant till behövande, absolut det finaste man kan ge till mig :)

Tankarna på Jul är mycket glädje, glada barn, god mat, Kalle Anka, familjen.
Men inte för alla.....en del har fulla föräldrar, blir våldtagna, slagna, får inga paket och mår dåligt när skolan börjar när de kommer tal om julklappar......fy fan va jag kan bli upprörd!!! Livet e orättvist å kommer alltid vara det.
Men det finns så många som kan göra skillnad, som bara kan öppna plånboken, men icke.....tur att det finns underbara människor som nästan inte har något men kan ge så mycket ändå<3 All kärlek till er!!

Babyfötter

Julbordet i Fredags var verkligen pricken över i för mig. God mat, människor jag tycker om, härligt Live-band, fin julklapp och lite ego-boost.
Under året har jag verkligen lagt ner ett stort jobb som Arbetsledare i min grupp, jag jobbar alltid hårt, men det här året känns de som lite extra, mycket som inte syns för de andra alla gånger men har så många funderingar och förslag på hur jag vill förbättra för alla parter- Brukare, Anhöriga & Assistenter.
Under året året skulle ett pris utdelas i ett projekt. Min arbetsgrupp och en annan blev nominerad, nu föll vi på mål-linjen men de känns så himmla bra att vi blev nominerade, nu går jag på föräldraledighet med flaggan i topp!
From imorgon betalar Försäkringkassan ut min "lön".

Helgen har varit både bra å dålig. Jonna startade upp med en förkylning, men tog sig iväg på Prinsesskalas tack å lov =) Sen blev de inget jobb för Stefan på Lördag vilket kändes lite surt eftersom man planerat utifrån det, men, men...
Söndagen blev de en riktig vilodag för mig å Jonna, ungen hade tom feber men de märks ju knappt på denna "piggelin". Hyde filmer &  lagade ingen mat på hela helgen :D

Idag gjorde jag ett premiärbesök hos Fotvårdaren. Fick ett presentkort av älsklingen :)
Kändes både underbart & lite läskigt. Någon annan som pillar med ens fötter. Men jag kan ju säga att nu ser mina fötter riktigt fina ut och känns som ett par Babyfötter!!!

Idag fyller en av Jonnas bästa vänner Molly 4år! Här är en bild av dem på Jamtli Sommaren 2010.


Shopping

Igår var jag på shoppingkväll på Lindex. Drömmen å få gå omkring där efter stängning, fika å shoppa :D
Lite småplock till mig själv, presenter, en underbar klänning som Jonna ska ha i Jul & Nyår. Sen kunde jag ju inte låta bli den här som Madde visade mig!!



Snart ska jag iväg på Julbord. Ska ta å svida om nu å bättra på ansiktet ;)
Ska bli så kul å träffa alla på jobbet & företaget. Passar på å önska er en Trevlig Helg. Stessa inte ihjäl er!!!

Innedag

Idag har vi en riktig innedag jag å Jonna. Vi tvättar kläder å röjer på Jonnas rum. Vilket team =)
Å i cd-spelaren ljuder barnsånger för fulla muggar.

Igår var jag & Stefan till Barnmorskan, första gången vi verkligen mår ok båda 2 å kunde prata i lugn å ro, skratta år vår vilde och prata lite om förlossnongen.

Var iväg å simmade oxå, idag e de hej träningsvärk;P



Blir nog en till "piggelin"....inte sovit mycket inatt ;)

Lucia



Varit på Lucia idag på dagis. Jätte fint, vilka duktiga barn!! De höll till utomhus och en fröken spelade gitarr till deras fina sång. Sen fick vi gå in å fika. Min mamma och min bästa vän Camilla var också med å förgyllde den fina stunden =)



Hoppas ni oxå haft en fin Lucia!!!

Känslor

För många verkar det vara tabu att tala om att man mår dåligt, då är man svag.....den perfekta ytan försvinner. Nu menar jag inte att man måste tala om det men det kan vara skönt att göra det.
Jag har haft de tufft i några veckor nu. Jobbigt när någon man älskar mår dåligt, för mig har det varit många samtidigt. Själv vill jag inget annat än att vara jätte lycklig och längta efter Sigge, men den tiden verkar få komma sen.

Ikväll har vi bara legat å myst hela familjen, vi passar verkligen på med Jonna nu....när hon var mindre fick vi inte ens krama henne, hon fick panik. Ligga ner var omöjligt, då kunde man ju bli trött, haha! Nu är det så härligt att hon kan säga att hon är trött, vill mysa eller tom nu vill jag gå å lägga mig, har inte vant mig än ;)

Fogglossning har nu startat på riktigt, får de hur de utvecklas :( Hoppas ta mig iväg å simma nån dag här i veckan, det hjälper jätte mycket!

Imorgon är det Lucia :D -Jonna övar sånger för fult!!

Härlig söndag

Gårdagens middag var så trevlig å kanongod mat och efterrät :D
Blev en tripp på krogen oxå, fick ju se lite slagsmål, polis som letade efter någon/några, tjejer med perfekt hår, äckliga turkar och annat löst folk, med andra ord- de var sig likt ;)

Sovmorgon fick man, men somnade inte förrän 03 nån gång så de var ju inte mer än rätt! Frukost å sen iväg till Mats, Stefans härliga bror. Vi skrattar alltid å har så kul, de märks hur mycket Jonna tycker om honom :))
Att han är "annorlunda" bekommer inte henne. Jag vill att hon ska känna till alla slags människor och respektera att vi alla är olika.
Var en sväng till Dollar å köpte en prinsesskrona till Jonna, hon ska på prinsess-kalas till Molly nästa helg =)

Är så glad och tacksam att ha vissa människor i mitt liv!!!

Alkohol och ugnsrengörning

Igår kväll vart de mys framför tv:n med Jonna, vi käkade popcorn å praliner ;)
Sen när hon somnat ägnade jag min fredagskväll med att rengöra ugnen.......jätte kul, haha! Men nu e de så att det där fixa å dona suget sätter in....var lika med Jonna. Skåp ska rensas osv.
Men måste säga att jag e jävligt stolt över mig själv på många plan just nu...har tom lagt mig å sovit mitt på dan, sagt nej till folk som vill träffas då jag inte orkar och bara varit....suttit på FB och spelat Wordfeud =)

Men ikväll blir de galej!! Bjuden på middag hos Camilla, sen ska vi ut på krogen. Man ska inte räkna bort en gammal krogråtta bara för hon har en bulle i ugnen. Kan ju åka hem när jag vill ;)
Får se hur jobbig jag tycker folk e när man e nykter.
Nu är det så att jag nästan aldrig dricker, jag har verkligen mina skäl. Men 2-3 gr per år kan jag supa till rejält å gå ut å dansa loss på dansgolvet, de tycker jag e roligt. Men skulle lika gärna kunna bli nykterist. Roligt å se reaktioner FB när man skriver att man e sugen på ett glas vin, å då menar jag ett riktigt glas, men jag skulle aldrig dricka det nu när jag e gravid!!! Men sugen har jag all rätt å va!
Något som gör mig ledsen är att se hur folk man känner dricker varje helg, spelar ingen roll om de riktigt super eller findricker vin, kan man inte avstå en helg så har man ju uppenbara problem....ni kanske inte håller med men de e min åsikt.
Sen märks det så tydligt att jag e uträknad nu när man inte kan dricka, blir inte tillfrågad av vissa som jag ofta blev förut. Kan väl sitta med på era vinkvällar ändå.....jaja eran förlust ;)

Kanske inte blir nå många moves på dansgolvet ikväll men det ska bli mycket najs å komma ut lite, jag behöver de. Avlägger en rapport imorgon!

Då kör vi igen =)

Har haft en blogg förut men det rann ut i sanden, men nu suger det i skrivartarmen igen!! Ibland skulle jag kunna skriva en bok eller nä lite kortare ;)
Some day, you nerver know!
Nu e jag ju en gravid hormonstin kvinna, men även i vanliga fall bubblar det mycket känslor och funderingar i min kropp. Kan vara allt mellan himmel och jord, så i denna blogg kommer det dyka upp lite vad som.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0